Noutati

TERAPIA REIKI

 

Reiki este numele dat unui sistem simplu si totusi profund de vindecare naturala a trupului si mintii, dezvoltat de dr. Mikao Usui, care a trait in Japonia, in secolul al XIX-lea.

CE ESTE REIKI?

Reiki reprezinta o tehnica japoneza de vindecare cu mainile aplicate sau nu, pe corp, foarte sigura, placuta, neagresiva si care utilizeaza energia pentru a trata dureri fizice fara sa apeleze la apasare, manipulare sau masaj.

Este un sistem folosit pentru redarea echilibrului, pentru refacerea si armonizarea tuturor dimensiunilor fiintei: trup, minte, emotii si spirit.

Numele Reiki vine de la “Rei” (univers, spiritual) si “ki” sau “chi” care inseamna energia fortei vitale. Ideea de baza a acestei terapii este ca energia poate fi directionata pentru a sustine forta naturala a corpului de a se vindeca.

CUM SE DESFASOARA TERAPIA REIKI?

Stiinta este acum de acord ca tot ceea ce ne inconjoara este energie vitala. In interiorul corpului aceasta energie curge prin meridiane. Cand aceste cai sunt blocate, de exemplu in urma stresului sau a unor blocaje emotionale, atunci apar bolile.

Aici intervine Reiki prin armonizarea circuitului interior. Reiki poate fi perceput ca cea mai pura forma de energie care poate avea un efect profund asupra sanatatii si bunastarii, reechilibrandu-ne.

La radacina terapiei Reiki se afla conceptul conform caruia, boala este cauzata de dezechilibrele energiei vitale din corp, iar armonizarea acesteia aduce cu sine, sanatatea. Usui este considerat a fi descoperit acest concept stravechi al sursei energiei inepuizabile, care poate fi folosita pentru vindecare.

BENEFICIILE TERAPIEI

”Fiecare tratament Reiki este diferit de la o persoana la alta. De obicei, pacientii aflati intr-un dezechilibru mai puternic, simt cu precadere armonizarile la nivelul fiintei, fie prin caldura sau senzatie de frig, furnicaturi, frisoane in locurile atinse de terapeut. Se poate simti, de asemenea, energia cum strabate corpul, pot aparea si dureri de cap, dar indiferent de senzatii nu trebuie sa ne agatam prea mult de ele.

Fiecare dintre noi si fiecare tratament este diferit. Reiki poate fi transmis inclusiv la distanta, cu aceleasi efecte. Acest lucru se datoreaza campului electro-magnetic al fiecarei persoane, care prin intentia Reiki, interactioneaza”.